Mireia Graell, productora a Ringo Media

PROA | ProFicció

Desconnectar per tornar a connectar

Article de Mireia Graell, productora a Ringo Media, per l’InfoPROA del 25 de juliol de 2023

Fa una mica més de dos anys vaig escriure el meu primer InfoPROA. I en aquest temps en l’àmbit laboral hem crescut en equip a la productora, hem fet que les nostres pel·lícules viatgin i soc part de la Junta de ProFicció. A més, personalment hem ampliat la família i comença la primera planificació familiar de setembre on ja no hi ha baixes i hem de combinar els rodatges, les postproduccions, els mercats i les invitacions a festivals amb una escola bressol i una adaptació que no pots planejar, ni programar.

Combinar els horaris per acompanyar les pel·lícules i la criança s’esdevé un joc de malabars, i sempre que puc intento no mirar el correu passat les set de la tarda i no obrir els whatsapps de feina un dissabte el matí. No sempre ho aconsegueixo, i també reconec que a vegades m’agrada. Però quan assoleixo durant 24 o 48 hores desconnectar, torno a la feina amb la ment en un altre lloc, i enfronto el dia a dia d’una manera diferent.

Cuidar els nostres espais i els nostres moments és crucial. Marcar-nos límits a nosaltres mateixos per no desgastar-nos i per no cremar-nos és important. Fem moltíssimes hores i portem molts barrets diferents on en una altra indústria cinc persones farien la nostra feina. Però si hem escollit això és perquè ens agrada i perquè volem explicar històries. Així doncs, la meva reflexió d’avui a portes d’un nou estiu, és que ens hem de cuidar per poder seguir tenint el cap al seu lloc, i així poder continuar explicant moltes més històries.