PROA | ProTV

La intel·ligència només porta més intel·ligència

Article de Carlos Ortet, CEO de Zoopa, per a l’InfoPROA del 21 de febrer

Siguem realistes, fa anys que estem en inferioritat de condicions: les productores pretenem atendre un mercat on la Intel·ligència Artificial (IA) analitza les dades i dicta què hauríem de produir. 

En els nous mitjans els algorismes de recomanació manen, i cada vegada més. Aquests potencien o fan desaparèixer productes abans que arribin al públic. 

 Els mitjans han crescut en intel·ligència (dades i algorismes) mentre que els productors portem més IA en els nostres mòbils (sense saber-ho) que en els nostres processos de producció. 

Però la intel·ligència només engendra intel·ligència: durant l’últim any hem adoptat més eines basades en AI en els fluxos de treball de producció que mai. Hem unit forces amb altres productores internacionals i centres de recerca per a tenir accés a nova tecnologia. És una escalada tecnològica on els productors hem de sentir-nos molt còmodes, ja que ens farà més prolífics, més eficaços i menys dependents d’infraestructures. 

Ens ha costat dècades entendre la nova economia de creadors i hem estat lents adaptant els nostres processos als nous temps. Però hem d’entendre l’oportunitat que ens obre la IA per a reposicionar-nos en l’ecosistema de la indústria creativa. 

Avui la IA ens permet la generació de contingut, la distribució òptima de productes, l’automatització de la postproducció, la generació i anàlisi de guió, el disseny de producció, els efectes visuals foto-realistes, el tracking predictiu, l’anàlisi d’audiències, l’anàlisi semàntica d’escenes, etc. Les futures eines d’IA causal, i l’evolució de la IA generativa, entre d’altres, ens obriran nous horitzons per a qui vulgui explorar-los. 

Enmig d’aquesta ‘festa’ d’innovació contínua, el valor de les dades és clau. Coincideix que tots els socis de PROA som rics en dades. Tot el que fem genera milers de dades. Això ens ha de permetre identificar oportunitats, avaluar opcions, generar continguts, predir resultats, crear formats, personatges, gestionar comunitats, anar un pas per davant de la demanda, etc. 

Els data-sets i la nostra capacitat de treballar de forma col·laborativa són imprescindibles per prosperar en el nou món modelat per la intel·ligència artificial. Aquí, afortunadament per als amants de les bones històries com tu i com jo, el contingut continuarà sent el rei.