CONEIX-NOS

¿Què és PROA?

La veu de la producció audiovisual davant de les institucions

PROA és la Federació de Productores Audiovisuals. Des del 2008, treballem per defensar el sector audiovisual i construir una indústria forta, diversa i compromesa. PROA està formada per 7 associacions federades que representen tots els tipus de producció audiovisual. Englobem productores de cinema, pel·lícules, sèries, documentals, animació i curtmetratges, així com desenvolupadors de videojocs. Les 200 empreses que formen part de PROA ens ajuden a tenir una visió transversal de l’audiovisual i a traslladar la veu de la indústria als centres de decisió.

PROA és un agent estratègic en la defensa de l’audiovisual

La Federació de Productores Audiovisuals treballa en la construcció d’un ecosistema audiovisual per millorar les condicions de negoci de les productores:

DEFENSA DEL SECTOR

DEFENSA DEL SECTOR

Treballem com a lobby davant les institucions públiques i altres agents en l’àmbit nacional i internacional.

ACTIVITATS

ACTIVITATS

Visibilitzem l’audiovisual amb esdeveniments, jornades, reconeixements i la presència en festivals i mercats.

AJUTS I CONVOCATÒRIES

AJUTS I CONVOCATÒRIES

Explorem oportunitats de finançament per a les produccions audiovisuals.

NOTÍCIES

NOTÍCIES

Informem els nostres socis sobre l’actualitat, les convocatòries i la legislació audiovisual.

CAPACITACIÓ

CAPACITACIÓ

Formem els productors i futurs productors amb workshops i sessions informatives

TALENT

TALENT

Promovem les noves veus de l’audiovisual amb Sprint!, el programa d’internacionalització d’empreses audiovisuals, i el Màster en Producció Executiva Audiovisual Blanquerna-PROA

Reptes i objectius de PROA

La Federació de Productores Audiovisuals té com a objectiu influir en la presa de decisions que tenen a veure amb el sector audiovisual per enfortir l’ecosistema. Coneix algunes de les últimes accions i campanyes que hem emprès per assolir aquest repte:

Participar en els canvis i propostes en la legislació del sector audiovisual

remove add
check

En normatives com la Ley General de Comunicación Audiovisual o la Ley del Cine y la Cultura Audiovisual, proposem modificacions per protegir la diversitat cultural i la producció independent.

check

Hem treballat perquè l’Estatut de l’Artista sigui una realitat.

check

Vetllem perquè els pressupostos destinats a Cultura es corresponguin amb els objectius de lideratge de l’audiovisual i amb la seva aportació en l’economia i el patrimoni del país.

check

Hem impulsat la proposta de la taxa a les operadores que va ser aprovada al Parlament de Catalunya i que aportava un plus important de finançament.

check

Hem participat en les modificacions de l’ordre ministerial del Ministerio de Cultura.

check

Analitzem l’evolució del sector audiovisual en l’àmbit nacional i internacional per mantenir-nos en l’avantguarda de les tendències de la indústria.

Millorar les inversions i el finançament de les produccions audiovisuals

remove add
check

Defensem una correcta dotació per als instituts de cultura i les televisions.

check

Proposem millores en les bases de les subvencions perquè tinguin en compte les necessitats de totes les fases de desenvolupament i producció audiovisual, i perquè contemplin les particularitats de cada gènere i format.

check

Facilitem als nostres associats informació actualitzada sobre convocatòries i novetats relacionades amb el finançament d’obres audiovisuals.

check

Vetllem per una harmonització dels instruments de finançament d’obres audiovisuals a escala nacional i internacional per fomentar la coproducció. Per aconseguir aquest propòsit hem organitzat el primer European Animation Convention (Animar_BCN) i hem realitzat l’Estudi de les ajudes de les comunitats autònomes per al desenvolupament i la producció d’obres audiovisuals.

Col·laborar amb altres entitats i col·lectius del sector audiovisual

remove add
check

Treballem amb: ICAA (Instituto de la Cinematografía y las Artes Audiovisuales), ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals), IVAC (Institut Valencià de Cultura), Conselleria Cultura Illes Balears, RTVE , CCMA (TV3), IB3, À Punt (TV Valenciana), XAL (Xarxa Audiovisual Local), FORTA (Federació Organismos Radio y TV Autonómicos), plataformes (Movistar, HBO i Amazon), Centro para el desarrollo tecnológico industrial (CDTI), Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Associació d’Actors i Directors Profesionals de Catalunya (aadcp), Fundació Josep Maria Queraltó, Comitè d’empresa de TV3, Guionistes Associats de Catalunya (GAC), Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC), Entidad Gestión Derechos Audiovisual (EGEDA), Academia de Cine Español, Acadèmia del Cinema Català, Clúster de l’Audiovisual de Catalunya, Mesa de Productores, diverses associacions de productores espanyoles, associacions de productores a França, Alemanya, Argentina, Europe Animation, Capital Games i Nor-Sud (Francia), ZDF i BR (TV Alemania), Programa Interreg amb representants a Bèlgica, França, Letònia i Itàlia, Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Grups polítics amb representació parlamentària a l’Estat Espanyol i a Catalunya i Mercats i festivals nacionals i internacionals.

check

Formem part de les plataformes Actua Cultura i Cercle de Cultura dins l’àmbit català.

check

En l’àmbit de l’Estat, som integrants de la Plataforma Audiovisual de Productors Independents (PAP), en col·laboració amb AECINE, Diboos, MAPA, PIAF i PROFILM.

check

L’any 2017 vam fer un estudi exhaustiu sobre 22 països de la Unió Europea i les seves inversions i models propis. El resultat va ser una proposta de nou model, el FASA, per poder aplicar-lo a l’Estat espanyol. Fruit de la proposta va ser creada la Mesa de Productors. Un gran triomf del treball col·lectiu per a la millora del sector.

Junta Directiva

Jordi B. Oliva és el president de PROA. Lidera la Junta Directiva de la Federació, que està formada per representants de totes les associacions.

Ferran Cera

PRESIDENT

Ferran Cera | PRESIDENT

Valti Roda

Tresorer

Valti Roda | Tresorer

Marta Alonso

Secretària

Marta Alonso | Secretària

Iván Agenjo

Vicepresident Animació

Iván Agenjo | Vicepresident Animació

Albert Solé

Vicepresident Documental

Albert Solé  | Vicepresident Documental

Mar Medir

Vicepresident Ficció

Mar Medir  | Vicepresident Ficció

Ferran Cera

Vicepresident Televisió

Ferran Cera | Vicepresident Televisió

Xavier Carrillo

Vicepresident Videojocs

Xavier Carrillo | Vicepresident Videojocs

Rafa Molés

Vocal

Rafa Molés | Vocal

Marta Hierro

Vocal

Marta Hierro | Vocal

Pere Saballs

Vocal

Pere Saballs | Vocal

Ariadna Dot

Vocal

Ariadna Dot | Vocal

Tània Balló

Vocal

Tània Balló | Vocal

Marc Roma

Vocal

Marc Roma | Vocal

Eugènia Giné

Vocal

Eugènia Giné | Vocal

Marie-Thérèse Cordon

Vocal

Marie-Thérèse Cordon | Vocal

Jordi Sellas

Vocal

Jordi Sellas | Vocal

Equip tècnic

Montserrat Bou és la directora general de PROA. Encapçala un equip tècnic amb professionals vinculats al món del cinema, la producció i la comunicació.

Montserrat Bou Sala

Directora general de la Federació

Montserrat Bou Sala | Directora general de la Federació

Mar Sáez Pedrero

Assessora. Coordinació de Projectes

Mar Sáez Pedrero | Assessora. Coordinació de Projectes

Cecilia Cardiello

Controller i Producció. Coordinadora Devicat i ProTv

Cecilia Cardiello | Controller i Producció. Coordinadora Devicat i ProTv

Raquel Aragall

Coordinadora D’associacions

Raquel Aragall | Coordinadora D’associacions

Robert Sendra

Comunicació

Robert Sendra | Comunicació

Marta Hidalgo

Comunicació

Marta Hidalgo | Comunicació