PROA

Amb el soci. Per al soci

Article de Jordi B. Oliva, productor d’Imagic TV i president de PROA, per a l’InfoPROA del 16 de maig

Gràcies. No se m’acut altra manera de començar aquest article que donant les gràcies a tots els membres de la Junta de PROA que han votat de manera unànime la meva reelecció com a president de la Federació. Gràcies. Perquè a través dels seus vots esteu exercint el vostre dret tots els socis de les set associacions de PROA. Saber-se amb el suport sense màcula dels més de 200 associats em dona força per continuar defensant els interessos de la Federació i em legitima de manera inqüestionable davant els nostres interlocutors.

Com bé sabeu, els primers dos anys del meu mandat han estat d’una intensitat inusual en tots els àmbits, sobretot el legislatiu. Vam lluitar a cor què vols contra la Ley General de Comunicación Audiovisual; una batalla que vam perdre perquè el Gobierno de Pedro Sánchez i Miquel Iceta va avantposar els seus interessos partidistes als dels productors independents.

Admeto que vam perdre la batalla. I vull continuar fent autocrítica. En aquest cas sobre el model de relació entre els associats, les associacions i la Federació. Tenim un model que funciona i funciona molt bé, com s’ha fet palès. Les empreses tenen l’última paraula dins les seves associacions, que són sobiranes. El rol de la Federació és unir esforços i presentar una veu única en tots aquells temes que ens són transversals. El model funciona, i la prova és que PROA s’ha consolidat de manera irrefutable com a veu del sector en l’àmbit català, però també en l’espanyol.

De vegades els arbres no ens deixen veure el bosc. I com a president admeto que una de les espines que duc clavades és no haver aconseguit que tots els socis us sentiu orgullosos de ser part de PROA. En aquest segon mandat faré tot el possible per mirar de reforçar el sentiment de pertinença dels associats perquè ningú, repeteixo, ningú, no tingui la sensació que no és informat o se’l té en compte.

Cal que des de PROA millorem la comunicació perquè tothom estigui al cas del que es fa i se’n senti orgullós. Alerta! No pretenc dir que no s’estigui pas fent. De fet, de vegades ens trobem amb la disjuntiva de no saber si comuniquem massa o massa poc, però sempre teniu la informació. Volem assegurar-nos que us arriba i us és útil. Però aquí ens cal la vostra col·laboració, en ser actius a l’hora de ser-ne els receptors. Perquè us asseguro que fem moltes coses i totes les fem per vosaltres.

Potenciarem les trobades dels socis amb els agents del sector. En pocs mesos n’hem fetes ja tres, i totes tres han sigut un èxit. Les continuarem fent i instaurarem dins del possible el model trobada + networking, de manera que ens anem trobant regularment, ens anem saludant i coneixent. A la darrera trobada amb Amazon Prime vaig veure com n’és de positiu aquest format. I un cop més, us demano ajuda. Qualsevol idea, suggeriment i sobretot queixa, feu-nos-les arribar a través de les vostres associacions. Tots junts aconseguirem fortificar aquest sentiment de pertinença.

No m’agrada prometre massa, el que sí que faré des d’aquesta tribuna és comprometre’m. Comprometre’m que aquest segon mandat tindrà una divisa clara: amb el soci. Per al soci. Gràcies per fer-me confiança, és tot un orgull representar-vos.