Ferran Cera, nou president de PROA

PROA

Ferran Cera substitueix Jordi B. Oliva en la presidència de PROA

La Junta mantindrà els mateixos eixos estratègics de la Federació

Després de tres anys de mandat, el productor Jordi B. Oliva ha anunciat que deixa la presidència de PROA, la Federació de Productores Audiovisuals, per motius personals. Fins a la celebració d’unes noves eleccions l’any vinent, el substituirà Ferran Cera, fins ara president de ProTV i membre tant d’aquesta associació com de ProFicció.

PROA vol agrair a Jordi B. Oliva la seva dedicació i esforç durant els tres anys de presidència. El seu saber fer ha estat clau per al creixement i la consolidació de la Federació en moments convulsos per al sector audiovisual. La Federació també mostra el desig de continuar col·laborant amb Oliva més enllà del mandat, per poder comptar amb la seva experiència en l’impuls del sector de la producció audiovisual.

“Després de vuit anys a la Junta i tres com a president, és l’hora de donar un pas al costat”, afirma Jordi B. Oliva. “Han estat tres anys de presidència molt intensos, gratificants i encoratjadors en els quals he intentat fer el millor possible pel bé dels nostres socis, sempre amb el lema que els productors puguem treballar més i millor”.

El nomenament de Ferran Cera s’ha produït per unanimitat aquest matí en el marc d’una reunió de junta extraordinària. El nou president de PROA ha recalcat que el seu mandat serà continuista i posarà el focus en els eixos d’acció que va establir la junta presidida per Oliva. De fet, com a membre de la junta actual i president de ProTV, Cera ha participat activament en les accions de la Federació, tant des del punt de vista legislatiu com de negociació amb altres agents del sector.

Continuarà sent prioritari, per tant, l’enfortiment de la posició de PROA com a interlocutora entre les empreses productores i els diversos actors de la indústria audiovisual, i el foment d’un sentiment de pertinença en el col·lectiu de la producció audiovisual, amb la construcció de relacions sòlides entre les empreses associades.

Segons Ferran Cera, “seguirem els mateixos reptes marcats per la Junta presidida per Jordi B. Oliva, per consolidar el creixement i la competitivitat de l’audiovisual, protegint la creativitat i fomentant la seva projecció internacional, especialment en els objectius i negociacions plantejades a la Llei de Comunicació audiovisual de Catalunya, la Ley del Cine y la Cultura Audiovisual d’Espanya i el document ‘Greuges CCMA’”.

Ferran Cera és director de la productora Visiona TV i acumula més de trenta anys d’experiència en el sector audiovisual. Ha creat, dirigit o produït una cinquantena de programes de televisió i ha portat a terme la producció executiva de pel·lícules, sèries i documentals. Amb experiència en la producció internacional i les coproduccions d’abast tant estatal com iberoamericà, Cera també ha dirigit els canals Flaix TV i Canal Català.