Pío Vernis

PROA

La “rentrée”, ara de debò

Article de Pío Vernis, director de negoci de Brutal Media, per a l’InfoPROA del 19 d’abril

Escric aquestes línies tot just tornats del darrer mercat audiovisual a la Ribera Francesa. Una d’aquelles fires internacionals que assumíem com de –quasi- inexcusable assistència. Bé, sempre ho havíem pensat… fins ara.

La maleïda pandèmia va trencar les resistències a les trobades virtuals. I ara, com sol passar amb la llei del pèndol, sembla que s’ha instaurat la idea que les reunions físiques ja no calen.

En aquest darrer MIPTV, primer mercat sense mascaretes, els assistents ens hem saludat, abraçat o encaixat mans tant com hem pogut. Hem rigut, hem intercanviat sensacions i hem compartit àpats. Aquells que hi hem anat (no tants com abans, és cert) ens hem retrobat, de debò.

I és que establir relacions internacionals de mitja i llarga durada, com les que implica el desenvolupament dels productes audiovisuals, demanda d’una base sòlida de confiança i complicitat. Aquestes variables tenen a veure en gran mesura amb el factor humà. I aquest és molt epidèrmic, necessita el contacte en viu i el coneixement real i interpersonal.

Ideem, creem i desenvolupem junts. Necessitem sentir-nos en família per produir de manera òptima, genuïna.

Avui, més que mai, els productes audiovisuals viatgen arreu independentment del seu origen, en gran part gràcies al fenomen de les plataformes VOD (video on demand).

Ara més que mai, doncs, necessitem trobar-nos de tant en tant per establir bases sòlides de confiança. Confiança entre professionals potser distants en l’espai i cultures originals, però propers en les seves idees i objectius.

Els acords internacionals enriqueixen sens dubte els nostres continguts i els fan competitius i viatgers. Però impliquen reptes, ja que compliquen els processos i les vies d’entesa.

Hem descobert, en tota la seva extensió, la meravella de les videoconferències per anar més enllà del fred e-mail o d’una misteriosa trucada telefònica.

Però, amics, qualsevol malentès es resol més fàcilment amb una trobada… i un aperitiu. Qualsevol idea flueix i creix virtuosa entre individus que es coneixen i confien entre ells.

 Trobeu-nos de nou!