9è Premis PRODOCS: millor documental televisiu i millor sèrie documental televisiva

ProDocs

Oberta la convocatòria de la 9a edició dels Premis PRODOCS #DocTV

Per primera vegada, el certamen inclou una categoria específica per a sèries documentals televisives

Es busquen les millors obres documentals televisives de l’any 2021 produïdes a l’Estat espanyol. L’Associació de Productors de Documentals (ProDocs) ha obert aquest 31 de març la convocatòria dels novens Premis PRODOCS #DocTV, que volen posar de relleu el talent, la qualitat i la riquesa que envolten aquest gènere televisiu. El període d’inscripcions es tancarà el 18 d’abril.

Per primera vegada, el certamen oferirà dues distincions diferenciades: la del millor documental televisiu i la de la millor sèrie documental televisiva. D’aquesta manera, els Premis PRODOCS reconeixeran un format, el de les produccions per capítols, que es troba en un moment de salut excel·lent.

Podran participar a la convocatòria les obres documentals finançades per ser format televisiu que hagin estat emeses a canals de televisió i/o plataformes durant l’any 2021 i que no tinguin una versió de llargmetratge estrenada en sales ni prevista fins a la data d’entrega dels Premis.

El jurat estarà format pel conjunt de membres associats a ProDocs, i donarà a conèixer el seu veredicte durant la inauguració del DocsBarcelona, el 18 de maig.

A la vuitena edició, ProDocs va guardonar Dictadura, divises i biquinis, coproducció de Lastor Media amb TVE, dirigida per David Fernández De Castro. Anteriorment, s’havien endut el premi És a l’aire, d’Un Capricho de Producciones (2020); Lladres de temps, produït per Polar Star Films el 2019; Las cloacas de Interior, de Mediapro, el 2018; Muerte en León, de JWProductions, el 2017; Las Sinsombrero, produït per Intropía Media el 2016; El gran Silenci. Horta de Sant Joan, de Brutal Media, el 2015, i Demà moriré, de JWProductions, el 2014.

Informació pràctica

Bases dels premis

Fitxa d’inscripció