PROA

PROA convoca el programa SPRINT! per a l’acceleració de productores audiovisuals

La vuitena edició del programa d’internacionalització de PROA modernitza la seva imatge i concepte per atraure les noves generacions de professionals audiovisuals

L’empresa escollida rebrà un any d’assessorament especialitzat i una dotació de 3 000 euros per implementar l’estratègia d’internacionalització del seu projecte guanyador

PROA, la Federació de Productores Audiovisuals, obre la convocatòria de la vuitena edició del seu programa d’internacionalització d’empreses audiovisuals, que amb la marca SPRINT!, ha renovat la seva imatge i concepte per atraure les noves generacions de professionals. La recepció de propostes estarà oberta fins al 13 de novembre, tal com especifiquen les seves bases.

El programa, anteriorment conegut com a Creixement Empresarial, està dirigit a empreses productores de nova creació (constituïdes en els últims quatre anys) i sense experiència internacional que vulguin accelerar la seva trajectòria, així com la dels seus professionals, més enllà de les nostres fronteres. Les empreses candidates hauran de presentar un projecte d’animació o imatge real, sigui documental o ficció, que es trobi en desenvolupament o acabat, però que encara no s’hagi estrenat ni tingui definida l’estrena en els pròxims 12 mesos.

El projecte seleccionat rebrà un any d’assessorament especialitzat per part d’un/a tutor/a pertanyent a PROA amb àmplia experiència en el format triat. Aquest suport es reforçarà amb una dotació econòmica de 3 000 euros per cobrir les despeses d’internacionalització, que abasten des de la participació en cursos i laboratoris, l’assistència a mercats i festivals i la contractació de consultories, fins a l’adaptació de materials per al mercat internacional (traduccions del guió, subtitulació de materials promocionals, etc.).

Finalment, l’empresa seleccionada formarà part d’una de les associacions de PROA de manera gratuïta durant un any, per tal que es beneficiï dels avantatges de pertànyer a la Federació i de formar part del seu ecosistema de productores audiovisuals.