Raúl Berninches, Mago Production

PROA

Compte! Article amb ideologia de gènere

Article de Raúl Berninches, productor executiu de Mago Production, per a l’InfoPROA del 19 de juliol del 2022

Catorze països han censurat la projecció de la pel·lícula Lightyear per un petó entre dues dones. Des d’Egipte fins a Indonèsia, passant per la Xina o els Emirats que amaguen l’emèrit. Una escena de tres segons que moltes persones l’han associada a una campanya de queerbating (tècnica de màrqueting que suggereix contingut LGTBI en una pel·lícula només per atraure més públic), ja que l’estrena va coincidir amb el mes de l’Orgull. Altres països com el Perú alertaven amb “escenes amb ideologia de gènere” a l’entrada d’alguns cinemes.

Més enllà del pinkwashing que qualsevol empresa s’atreveix a fer durant el mes de juny, s’ha de premiar aquest canvi definitiu que els grans estudis per a públic infantil i familiar comencen a incloure gràcies a l’esforç dels seus equips creatius i artístics.

Les criatures necessiten referents audiovisuals de totes les identitats i orientacions possibles per a créixer en un espai segur i desenvolupar-se seguint el model que millor les representi. Cada cop s’estrenen més sèries i pel·lícules comercials amb personatges LGTBI amb històries que no giren sobre la seva orientació, la majoria cap a un públic jove adolescent. L’animació i els agents de contingut infantil també hem de fer un pas endavant incloent de manera transversal personatges que aportin diversitat en tots els sentits.

I no, ni aquest article ni cap pel·lícula contenen ideologia de gènere, això no existeix. El títol era un altre bating per captar la vostra atenció, disculpeu.