Iván Fernández Lobo metaverso

Devicat

Oceans blaus

Article d’Iván Fernández Lobo, secretari general de DeviCAT 2022, per a l’InfoPROA del 15 de març

Estimats/ades companys/es del sector audiovisual, des d’aquest dijous 17 de març, DeviCAT, l’associació de desenvolupadors i editors de videojocs de Catalunya, arrencarà al Disseny Hub de Barcelona una sèrie de trobades mensuals en les quals ens encantaria comptar amb vosaltres.

Aquestes trobades són una oportunitat única per conèixer-nos i estrènyer llaços en un clima de proximitat, amb la fantàstica comunitat de professionals i empreses del videojoc, que té el potencial de convertir Catalunya en un dels hubs creatius més influents del món.

No hi ha dubte que el videojoc s’ha convertit en el mitjà més important del nostre temps. Més enllà del seu lideratge econòmic com a indústria cultural, els videojocs (ara anomenats metaversos) són places socials creades d’acord amb les exigències de noves generacions de ciutadanes i ciutadans digitals que han nascut i estan creixent i madurant a tots els nivells amb el seu llenguatge.

Les marques, les causes i ara també la cultura busquen les seves audiències en aquest nou espai, d’una forma tan accelerada pels esdeveniments i l’embranzida mediàtica del fenomen, com desconcertada per la manca de (pre)visió.

Però si observem el que està passant amb una certa calma, la immensitat del mar que ens envolta es converteix en una oportunitat per gaudir d’un lloc per explorar. Amb vores en les quals aprendre a nedar, i horitzons que ja podem somiar de navegar. I podem (hem de) fer-ho junts, tant pioners com despistats, perquè el que és segur és que l’aigua continuarà inundant tots i cadascun dels aspectes de les nostres vides.

De moment, us hem preparat un primer baptisme de busseig. Serà, com us comentava, aquest dijous 17 de març a les 5 de la tarda al Disseny Hub. Us hi esperem amb històries on us podreu submergir, i refrescos/snacks per reposar forces!