Iván Agenjo, ProAnimats

PROA | ProAnimats

Adeu, Alice! Hola, futur!

Article d’Iván Agenjo, president de ProAnimats i co-fundador de Peekaboo Animation, per a l’InfoPROA del 5 de juliol

Després de tres anys de molta feina, d’interminables reunions de Zoom, de converses denses i de donar-li molt al coco, el passat dijous 30 de juny vam tancar (per fi!) el projecte ALICE. I vull donar les gràcies públicament a la Mar Sáez Pedrero, la coordinadora d’aquest projecte en nom de PROA, que és qui en realitat s’ha menjat l’embolic. Mar, moltes gràcies per tot plegat!

Però tornant al tema… Per als qui no heu fet els deures (tot i els tres anys de peixet): ALICE. La Lliga de l’animació per incrementar la cooperació europea. Un programa teòric que ara ja ha tancat, amb una sèrie de conclusions i eines per millorar el sector, i que ha passat a la fase d’execució. De fet, ja estem treballant-hi amb socis externs. D’entrada, l’ICEC, a qui també dono les gràcies per ser-hi sempre i per acompanyar-nos en aquestes primeres passes: des de ProAnimats estem fent ja un mapatge del sector català de l’animació, una anàlisi que ens permetrà detectar tots els estudis, les seves creacions, el volum de producció i les eines de finançament disponibles al territori. La informació és poder.

Una altra eina bàsica que reclamem des de fa temps és un esdeveniment d’animació a casa nostra. I sembla que es farà realitat. En el marc d’ALICE, dijous vam anunciar la celebració d’un Congrés Europeu de coproducció d’animació que es farà el novembre a Barcelona, en col·laboració amb la federació Animation in Europe i altres institucions amb qui PROA ja està en converses per definir-ho. Serà un gran aparador per al sector, seguint la filosofia d’ALICE (connectar agents de la indústria perquè col·laborin més i millor), que ens ajudarà a posicionar-nos a Europa i convertir-nos en un territori estratègic per a l’animació.

Us convido a tots a acompanyar-nos el proper novembre a la nova aventura de l’animació catalana. Correu, que el futur no espera.